Federico Mayor Zaragoza parla de la relació entre drets humans i cohesió social

A L’H Espai de Debat

L’ex-Director General de l’Unesco i President de la Fundació Cultura de Pau, Federico Mayor Zaragoza ha estat el convidat a la nova sessió del cicle “Converses amb…” que organitza L’H Espai de Debat. Mayor Zaragoza ha parlat sobre la importància de respectar els drets de les persones per mantenir la cohesió social.

La sessió, conduïda per la periodista Milagros Pérez Oliva, s’ha centrat en la relació que, en opinió de Mayor Zaragoza, existeix entre el respecte per la dignitat humana i la cohesió social. “Si pensem que tots els éssers humans, al marge d’ideologies, raça o religió, tenen la mateixa dignitat i tots ens considerem iguals, hi haurà cohesió social”, ha dit.

Federico Mayor Zaragoza també ha insistit en la importància de la lliure expressió de les opinions i la necessitat dels valors democràtics. “Hem de dir ben clar que no volem ser súbdits sinó que volem ser ciutadans i volem dir el què pensem”.

Sobre les perspectives de futur, el que fou director general de l’Unesco s’ha mostrat optimista perquè, segons ha explicat, “ens trobem en un procés que portarà a un canvi històric, passarem de la força, la imposició i la submissió a la paraula, l’explicació i la participació”.

Tot i això, també s’ha mostrat crític amb el moment actual. “No pot ser que 85 persones al món tinguin una riquesa equiparable a la que té la meitat de la humanitat. Això ha de canviar, pacíficament, però de manera ferma”.

mitjançantNoticia L’Hospitalet – lhdigital.cat – Federico Mayor Zaragoza parla de la relació entre drets humans i cohesió social.