Religions del món, pau mundial i ètica universal

(Publicat a lhdigital)
Una exposició ens apropa a les religions que conviuen a L’Hospitalet
El Fòrum L’Hospitalet, l’entitat que promou els espais de convivència entre persones de diferents confessions religioses, ha portat al CC Collblanc-La Torrassa, una exposició que dóna a conèixer 7 religions a través de textos i fotografies. També mostra els valors comuns com el respecte i l’acollida.

L’entitat hospitalenca ha adaptat l’exposició ‘Religions del món, pau mundial i ètica universal’, creada per la Foundation Global Ethic, per portar-la al Centre Cultural de Collblanc- La Torrassa fins el 13 de juny. A través de 7 panells explicatius, el visitant pot fer un recorregut per algunes de les religions que hi conviuen a la ciutat: l’hinduisme, el budisme, la religió xinesa, el judaisme, el cristianisme, l’islam i el sikhisme.

L’Hospitalet, amb una població de 250.000 habitants, compta amb 70 centres de culte. La gran majoria en són esglésies d’alguna de les confessions cristianes, com catòlic, evangelistes o baptistes. Hi ha també una minoria d’altres religions, concretament, 4 mesquites musulmanes i un temple sikh.

Els membres del Fòrum l’Hospitalet en a l’exposició els valors comuns entre les diferents religions com el respecte i l’acollida. El president de l’entitat, Josep Maria Pujol, explica que “l’arribada, des de l’any 2000, de més de 60.000 persones, ens ha enriquit molt culturalment. Si tots tinguèssim les mateixes conviccions no estaríem interessats en conèixer els altres. Per això, aquesta diferència ens ajuda a obrir-nos als demés”.

Fotos al Flickr