Nadal 2018

El dimecres 19 de desembre el Fòrum l’Hospitalet ha convocat, un cop més,  persones de diferents conviccions i confessions de l’Hospitalet de Llobregat, per celebrar i posar en valor l’acollida a l’altre, missatge tan present durant les festes del Nadal. És una ocasió de compartir l’alegria dels cristians pel naixement de Jesús, de la mateixa manera que vam compartir fa uns mesos la joia del Ramadà

La trobada s’ha desenvolupat enguany a Collblanc – La Torrassa, davant, i dins, l’equipament municipal de lleure “Antic Cine Romero” Durant aquest mes, el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI) hi ha instal·lat l’exposició “Diversitat religiosa i valors compartits”, per tal que pugui veure-la la gent que passarà pel centre aquests dies.

 

Salutació
Tahir Rafi
Fòrum l’Hospitalet

Coral Ictus
Església Evangèlica La Torrassa

Presentació
Enrique Richard
Fòrum l’Hospitalet

NADAL 2018
¿Las religiones separan? Refugiados por las creencias.
Este año, en Navidad, el Forum l’Hospitalet quiere recordar a todas aquellas personas que sufren la represión, el aislamiento y la persecución. Y especialmente denunciar a todos aquellos pueblos en donde se utiliza la religión como causa de esta sin razón. Nos afirmamos en la profunda convicción de que toda tradición religiosa, en lo más arraigado de sus creencias, opta por la paz y la convivencia y que sólo el fanatismo y una interpretación sesgada de sus libros y tradiciones, llevan al odio y al terror. Por eso, una vez más, en Navidad, el Forum apuesta por unir nuestras voces, no sólo la cristiana, para aclamar a Dios y proclamar el amor y la solidaridad como fuente de unión de todos los pueblos. Apostando, desde el respeto, por un mundo más tolerante en justicia, libertad e igualdad.

Tradició cristiana
Pedro Pérez
Església Evangèlica de La Torrassa


Mateu 1:18 – 25 BCI
Jesús, el Messies, va ser engendrat d’aquesta manera: Maria, la seva mare, estava compromesa en matrimoni amb Josep i, abans de viure junts, ella es trobà que havia concebut un fill per obra de l’Esperit Sant. Josep, el seu espòs, que era un home just i no volia difamar-la públicament, resolgué de desfer en secret l’acord matrimonial. Ja havia pres aquesta decisió, quan se li va aparèixer en somnis un àngel del Senyor que li digué: – Josep, fill de David, no tinguis por de prendre Maria, la teva esposa, a casa teva: el fruit que ella ha engendrat ve de l’Esperit Sant. Tindrà un fill, i li posaràs el nom de Jesús, perquè ell salvarà dels pecats el seu poble. Tot això va succeir perquè es complís allò que el Senyor havia anunciat pel profeta: La verge concebrà i tindrà un fill, i li posaran el nom d’Emmanuel , que vol dir «Déu amb nosaltres». Quan Josep es despertà, va fer el que l’àngel del Senyor li havia manat i va prendre a casa la seva esposa. No hi havia tingut relacions conjugals quan ella tingué el fill. I Josep li va posar el nom de Jesús.

Tradició musulmana
Imran Muhammad
Comunitat islàmica “Camí de la Pau”


Surah Al-Baqarah [ 2:177 ]
“La verdadera virtud no consiste en orientarse hacia el oriente o el occidente [durante la oración], sino que es piadoso quien cree en Dios, el Día del Juicio, los ángeles, el Libro, los profetas, hace caridad a pesar del apego [que tiene por los bienes materiales] a los parientes, los huérfanos, los pobres, los viajeros insolventes, los mendigos, y colabora para liberar esclavos y cautivos. [Tiene piedad quien] hace la oración prescrita, paga el zakat, cumple con los compromisos contraídos, es paciente en la estrechez, la adversidad y ante la persecución. Esos son los veraces en su fe y los verdaderos piadosos”

Grup de joves de “Camí de la Pau”

Tradició Brahama Kumaris
Joan Borrell
Brahma Kumaris L’Hospitalet


Que important és no oblidar-nos de l’esperit del Nadal. Tot i que la societat ens faci pensar en altres coses, el Nadal ens recorda el naixement d’un ésser que ha tingut un gran impacte en la història de la humanitat. Podríem també pensar què és el Nadal per a mi? Què vull que neixi en el més profund de l’ànima? Què és allò preciós, lluminós, resplendent, que puc entreveure com una nova albada? No perdem mai l’esperança. L’esperança per allò que és bo, per allò que és nou, per allò que és diferent, per allò que em sacseja per dins i que em fa tremolar, per allò que havia sigut útil durant molt de temps i ja no ho és més. Cal un nou pensar, un nou sentir, un nou viure, on la il•lusió impregni cada racó de la meva vida. El món vol un canvi. Com deia Gandhi, siguem el canvi que volem veure al món. I per què no? Seguim mirant l’Estel, la llum que ens guia, els pastorets la van veure, i jo… la veig?

 

Acabant amb un pica pica, per compartir la Joia d’aquests dies

 

veure més fotos a flickr