Reflexió i debat

Volem contribuir a la reflexió sobre el paper de les diferents religions i conviccions en la construcció de la ciutat.

Creiem que la tasca del Centre d’Estudis de L’Hospitalet (CELH) és un bon referent pel que fa al coneixement sobre la ciutat, per això, més que fer un treball paral·lel hi hem impulsat un nou grup de treball que es dediqui a aquest aspecte.

Un antecedent va ser l’impuls de la presentació a L’Hospitalet, del llibre “¿Que hacemos por una sociedad laica?”, que es va fer com a CELH


La diversitat religiosa forma part destacada de l’arc de Sant Martí de la diversitat. Parlem de biodiversitat, de diversitat cultural, de diversitat lingüística i d’altres diversitats, però la veritat és que la diversitat religiosa llueix amb una esplendor especial, sigui per bé o sigui per mal.

La diversitat de creences i conviccions ha estat sovint —històricament en tenim moltes proves— a l’arrel de conflictes i de guerres. També ha estat, i és, font de resolució de conflictes.

En qualsevol cas, la religió forma part de l’imaginari i de la intel•ligència afectiva que conforma cosmovisions i paradigmes culturals. La diversitat religiosa és també un patrimoni cultural, ètic i espiritual de la humanitat que ens interessa a tots, siguem o no creients.

UNESCOCAT. Guia de recursos sobre diversitat religiosa i de conviccions