Religions del món, pau mundial i ètica universal

(Publicat a lhdigital)
Una exposició ens apropa a les religions que conviuen a L’Hospitalet
El Fòrum L’Hospitalet, l’entitat que promou els espais de convivència entre persones de diferents confessions religioses, ha portat al CC Collblanc-La Torrassa, una exposició que dóna a conèixer 7 religions a través de textos i fotografies. També mostra els valors comuns com el respecte i l’acollida.

llegir més

...

Trobada entre creients

(Transcripció de l’entrada al Facebook de Mohamed El Ghaidouni i web d’UCIDCAT)

El dissabte passat, dia 21 de maig de 2016, la comunitat musulmana ALHUDA de L’Hospitalet de Llobregat va organitzar una trobada entre religiosos a la seva seu ubicada a l’avinguda del Bosc 41 de la ciutat de L’Hospitatel des de les 18:30h fins a les 20:15h.

llegir més

...

Viure i Conviure

El dia 11 de maig ens vam trobar a la Parròquia Sant Ramon Nonat, on el grup de Justicia i Pau havia preparat un acte per donar a coneixer el Fòrum l’Hospitalet.
L’acte va començar per un col•loqui amb representants del Fòrum, la comunitat jueva Bet Shalom, la Comunitat islàmica Camí de la Pau, i Brahma Kumaris.

llegir més

...

Celebració de la setmana de l’Harmonia Interconfessional a l’Hospitalet

El 2 de febrer, en la Biblioteca de la Tecla Sala de l’ Hospitalet de Llobregat, hem celebrat la setmana de l’ Harmonia, convocats pel Fòrum de l’ Hospitalet-Camins de confiança
La setmana mundial d’Harmonia Interconfessional entre totes les religions, les religions i creences és un esdeveniment anual que, des de 2011, es celebra durant la primera setmana de febrer cada any. Es vol posar de relleu que les diferents tradicions religioses i conviccions dialoguin per augmentar la comprensió mútua, l’harmonia i la cooperació entre les persones i els pobles.

llegir més

...

Trobada del Fòrum Interreligiós per celebrar el Nadal

(Noticia als mitjans de comunicació de l’Hospitalet)
Format per entitats de diferents religions de la ciutat

Celebrar el Nadal des de la diversitat de conviccions i confessions. Harmonia, pau i cordialitat per celebrar les festes nadalenques d’una forma festiva i amb un record especial per als refugiats. Aquest és l’objectiu del Fòrum Interreligiós de la ciutat que dilluns va fer un acte obert a la Torrassa.

...

La comunitat musulmana celebra l’Iftar al Parc de la Marquesa

(digital-h 10/07/2015)

És el trencament del dejú durant el Ramadà
El grup interreligiós Forum L’H i la comunitat de religió musulmana ha organitzat al Parc de la Marquesa un acte públic entorn l’Iftar, quan els fidels musulmans trenquen el dejú durant el Ramadà. Es vol apropar aquest fet religiós a tots els veïns del barri i trencar fronteres culturals i religioses.

llegir més

Contacontes interreligiós a L’H

Per promoure la convivència i la coneixença entre diferents religions presents a L’H
Notícia a lhdigital

El Grup Interreligiós Fòrum L’Hospitalet i l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós han organitzat una trobada per explicar contes tradicionals sobre la pau des de diferents creences religioses. Es tracta d’una de les activitats que organitza el grup Fòrum L’H per tal de crear ponts d’entesa i confiança entre diverses religions a través del diàleg.

...

“Quan les religions conten relats sobre la pau”

El dia 6 de febrer, a les 18:30 hores, a l’auditori de Tecla Sala, el Grup Interreligiós Fòrum l’Hospitalet i l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR) vam convidar a escoltar i compartir contes sobre la pau des de tradicions religioses diferents: Gundicha Das ho va fer des de la tradició hindú, A. Wahud Sabaté des de la musulmana, i Judith Pallàs, des de la cristiana. Després vam tenir un diàleg força enriquidor
Creiem que el diàleg interreligiós, des del coneixement, la comprensió i l’entesa mútua ens farà avançar a tothom per camins de pau.

llegir més

...

Celebració del Nadal 2014

Al acostar-se Nadal, creients de diferents tradicions: musulmana, cristiana, hindú… ens hem aplegat per celebrar el Nadal.
Dissortadament aquesta trobada ha coincidit amb la matança al Pakistan, ha sigut doncs també, un moment de solidaritat en el dolor


Introducció d’en Joan Camós
Som gent que venim de cultures diferent, el fet de la immigració és característic de la ciutat. Des de fa10 anys de fora de la península.
Ara ens acostem al Nadal, una festa que a la nostra societat ho paralitza tot: llums, consumisme… però també signe de PAU, FRATERNITAT, LLUM, ESTIMACIÓ i FESTA DE TROBADA FAMILIAR ( per Nadal cada ovella al seu corral)
És en aquest sentit que volem sentir-nos germans, escoltar junts cançons de tradicions religioses tan diferents i berenar junts, malgrat la dificultat d

...