Reflexió i debat

Volem contribuir a la reflexió sobre el paper de les diferents religions i conviccions en la construcció de la ciutat.

Creiem que la tasca del Centre d’Estudis de L’Hospitalet (CELH) és un bon referent pel que fa al coneixement sobre la ciutat, per això, més que fer un treball paral·lel hi hem impulsat un nou grup de treball que es dediqui a aquest aspecte.

Un antecedent va ser l’impuls de la presentació a L’Hospitalet, del llibre “¿Que hacemos por una sociedad laica?”, que es va fer com a CELH

La diversitat religiosa forma part destacada de l’arc de Sant Martí de la diversitat. Parlem de biodiversitat, de diversitat cultural, de diversitat lingüística i d’altres diversitats, però la veritat és que la diversitat religiosa llueix amb una esplendor especial, sigui per bé o sigui per mal.

La diversitat de creences i conviccions ha estat sovint —històricament en tenim moltes proves— a l’arrel de conflictes i de guerres. També ha estat, i és, font de resolució de conflictes.

En qualsevol cas, la religió forma part de l’imaginari i de la intel•ligència afectiva que conforma cosmovisions i paradigmes culturals. La diversitat religiosa és també un patrimoni cultural, ètic i espiritual de la humanitat que ens interessa a tots, siguem o no creients.

UNESCOCAT. Guia de recursos sobre diversitat religiosa i de conviccions

 

Presentació del llibre Diversitat Religiosa a l’Hospitalet

(Article a la web del CELH) Aprofitem el web per fer-vos un tast del que és el llibre “Diversitat Religiosa a l’Hospitalet”, número 11 de la col·lecció del CELH “Josefina Gómez Olivares”. En el vídeo que us adjuntem, i que es va posar a la xarxa el passat dia de Sant Jordi en el web de l’Hospitalet escriu”. En el vídeo, Joan Camós, un dels autors ens fa una aproximació a aquesta nova publicació de temàtica hospitalenca que no s’ha pogut presentar a causa de Continua llegint →
Posted in Estudi, General | Leave a comment

 

Podeu accedir als diferents articles d’aquesta publicació, i altres força interessants, a la web del CELH