XVI Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya… a l’Hospitalet

La Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, en la seva XVI edició, va tornar a l’Hospitalet amb tres pel·licules, a l’Auditori de la Torrassa, el Centre Municipal Ana Díaz Rico, i el Centre Cultural Collblanc Torrassa, de la ma del Fòrum l’Hospitalet, i en el marc de programacions com Cinexic, Cinema al barri, i la Setmana de la Solidaritat

Aquest és un esdeveniment cinematogràfic anual organitzat per la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya. Té com a objectius acostar a la ciutadania l’extraordinària riquesa de la diversitat religiosa que existeix al nostre país, fer visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals, i afavorir el diàleg i la convivència.

Més informació: http://cinemaespiritual.gencat.cat/ca/mostra_cinema_espiritual/informacio/

Les pel·licules a l’Hospitalet van ser:

 

El reverend

(EUA, 2017) – Paul Schrader. 108 min

La millor pel·lícula de Paul Schrader. Un pastor d’una petita església i un gran drama al darrere. Una feligresa embarassada li demana ajuda davant la situació del seu marit. Destrucció ecològica, barreja entre religió i poder, Déu i l’esperança en l’amor redemptor.

Presentació: Anna Eva Jarabo, professora d’humanitats a la URL

Dissabte 16 Novembre- 18.00 h: Auditori La Torrassa

Carrer de Santiago Apòstol, 40

Una raó brillant

(França, 2017) – Yvan Attal. 95 min

Dos mons. La Neila s’enfronta al seu professor. Ella, jove i transparent; ell, vell i cínic. Ella, musulmana, nascuda a França i que viu en un barri dels afores de París; ell, professor de retòrica que viu de les paraules i del fracàs. Un repte en què l’un canvia l’altre i tots dos es troben.

Presenta: Parminder Kaur,membre de la comunitat sikh de Catalunya

Divendres 22 Novembre – 18.30 h: Centre Municipal La Florida Ana Díaz Rico

PL Blocs de la Florida, 15

Buda va esclatar per vergonya

(Iran, 2007) – Hana Makhmalbaf. 81 min

Pel·lícula d’una joveníssima directora que té la marca d’excel·lència de la família Makhmalbaf. Als peus de les estàtues destruïdes dels budes de Bamian, a l’Afganistan, una nena afganesa gosa aprendre a llegir en època dels talibans. El dret a l’educació de les noies. Una al·legoria tan ingènua com intel·ligent. “No m’han ensenyat res, he après sola”.

Presenta: Míriam Subirana,professora de global communication management a la URL

Dimecres 27 Novembre – 18.00 h: Centre Cultural Collblanc – La Torrassa

C/ Mare de Déu dels desemparats, 87

Aquesta pel·licula va formar part de les activitats de la Setmana de la Solidaritat