Participació a la Festa de la diversitat

Com a contribució a la “Festa de la diversitat” 2018, el diumenge 10 de juny, el Fòrum l’Hospitalet va organitzar dues activitats a Torre Barrina (Parc de la Marquesa): L’exposició “diversitat religiosa i valors compartits” durant tot el dia, i la taula rodona “La festa en les diverses tradicions religioses”

Les diverses tradicions que van intervenir, destacaven aquestes celebracions:
Celebracions BRAHMA KUMARIS
SHIVARATRI.- En el mes de febrer. “Ratri” vol dir nit. Se celebra que Déu ve a la nit, a la foscor de la humanitat, per portar la llum.
RAKSHABHANDAN.- Lluna plena del mes d’agost. Vol dir “el vincle que protegeix”. La unió amb Déu que allibera d’allò que porta sofriment i angoixa, i guia cap a una vida de joia i plenitud.
Celebracions CRISTIANISME
NADAL.- 25 de desembre. Celebrem el naixement de Jesús. Deu es fa un igual a nosaltres i comparteix la nostra humanitat.
PASQUA.- Celebrem que Jesús, mort en la creu, és viu. Ha ressuscitat. La resurrecció de Crist ens obre a la esperança d’una nova vida alliberadora para tota la humanitat.
Celebracions MUSULMANES
EID AL-FITR.- Marca el final de Ramadà, el mes del dejuni. És un moment de celebració i agraïment a Déu per l’autocontrol practicat durant el Ramadà.
EID AL-ADHA (Festa del Sacrifici).- Eid al-Adha marca la finalització dels ritus de l’Hajj (peregrinació) a l’Aràbia Saudita, però també és observat pels musulmans de tot el món per commemorar la fe d’Ibrahim (Abraham)
Celebracions SIKHS
VAISAKHI.- 14 d’abril. És un dia molt important en la comunitat Sikh. Se celebra la fundació del KHALSA Panth (religió sikh).
GURU Granth Sahib JI.- 1 de setembre. És el dia en què el Guru Gobind Singh (desè guru) va dir que ara passem, de tenir un Guru físic, a tenir un Guru Etern: “el coneixement”.


Ho podeu veure al flickr aqui