Participació a la Setmana de la solidaritat 2018

LES RELIGIONS SEPAREN? (Refugiats per les creences)
El dijous, dia 25 i dins de la Setmana de la Solidaritat, el Fòrum va organitzar un col•loqui sota el lema “Les Religions separen? Refugiats per les creences “que va comptar amb la participació de persones de diferents tradicions religioses.

En primer lloc, Jordi López Camps, membre de Cristianisme i Justícia, dins del grup de treball cristianisme-islam, va fer una exposició del que és la persecució i intolerància religiosa en el món actual, aportant dades i xifres que concretaven la situació de llocs del món on no existeix la llibertat religiosa i on la religió és causa de repressió i persecució.

Introducció

Jordi López Camps

A continuació es va projectar el curtmetratge “Watu Wote” (Tots junts) que explica la gesta dels viatgers d’un autobús al nord-est de Kenya, que es mantenen units davant de la pretensió d’uns assaltants terroristes de separar-los entre cristians i musulmans, evitant així una matança.

En acabar la pel•lícula es va obrir un interessant col•loqui, destacant la importància que té, en tot aquest procés cap a la tolerància i la llibertat, les relacions humanes i el coneixement de l’altra persona. També es va destacar la necessitat d’assumir la diversitat cultural i religiosa, buscant la trobada, l’intercanvi cultural i l’arrelament al país d’acollida. En diverses intervencions es va confirmar que totes les religions, en el seu nucli central, opten per la pau i la convivència i que només el fanatisme crea la intolerància i l’odi. Es va parlar també de la diferent percepció que tenim de l’altre quan la mirada és des d’occident (i europea) davant de la que té el món oriental.


Ho podeu veure al flickr aqui