Trobada interreligiosa amb motiu del Ramadà

Aquest és el cinquè any que el Fòrum l’Hospitalet-Espai interreligiós, ha organitzat la Trobada amb motiu del Ramadà. Volem contribuir al diàleg intercultural i interreligiós entre comunitats i al coneixement mutu del veïnatge.
Amb la voluntat de fer-ho com sempre en un espai obert, però tenint en compte que estàvem en plena campanya electoral, convidavem a la Trobada el 18 de maig en el pati de l’ Escola St. Jaume de La Torrassa que ens donava el màxim de facilitats per poder-ho celebrar. Hem d’ expressar el nostre agraïment a la seva disponibilitat i ajuda.

La previsió meteorológica de fortes pluges ens va fer canviar el plantejament per una trobada a la Mesquita Minhaj ul Quran (Camí de la Pau), del carrer Orient. Les dones, homes , nenes i nens de la Comunitat ens van acollir com ja altres vegades ho han fet.

Es van mantenir les salutacions en nom de diferents participants:
Per part del Fòrum de l’ Hospitalet, va parlar Maria Martínez, felicitant a les comunitats islàmiques per la celebració del Ramadà perquè els valors que els mouen també els compartim, de pau, concordia i solidaritat entre les persones de totes les culturas. Que el Fòrum reuneix a totes i tots els que volem en l’Hospitalet fer camins de confiança entre les diferents opcions de conciencia, pensament o religió. CONFIANÇA, promovent la trobada de forma regular. També en la defensa dels valors del pluralisme, la tolerància i la pau. DIVERSITAT, fent constancia d’ aquesta diversitat religiosa que hi ha a l’ Hospitalet, promovent el seu coneixement i contribuint a la reflexió del paper de les diferents religions i conviccions en la ciutat . LLIBERTAT, posant en valor les motivacions que ens empènyan a l’ aportació positiva en la construcció de l’ Hospitalet.

També van parlar Mn Valentí Balaguer de la parròquia Mare de Déu dels Desemparats, Pedro Pérez de l’església evangèlica de La Torrassa, Jesús Husillos, regidor de Benestar Social de l’ajuntament de l’Hospitalet, Aziz Sabani de la comunitat islamica Al Fath (de Santa Eulàlia), i Mohamed Iqbal i altres membres de Minhaj ul quran (Camí de la Pau) joves, homes i dones. Ens acompanyaven també altres companys de l’ajuntament, Ahmed de l’Associació cultural mediterrània i altres veïns i veines.