Manifest per l’acollida

El mes d’abril, el Fòrum l’Hospitalet va ser l’entitat de l’Espai de ciutadania que va llegir el manifest per l’acollida a la concentració de l’Acollidora.

Donat que moltes expressions xenòfobes es fan en nom d’una pretesa “civilització cristiana” ho vam voler fer com a el nou camí que s’ha obert a partir del Fòrum, el Fòrum cristià. Va llegir el manifest, Benjamín Garcia de l’església evangèlica de La Torrassa:

Manifest per l’acollida

Fa més de tres anys que cada darrer dilluns de mes molts ciutadans ens apleguem entorn l’Acollidora per expressar el nostre suport a les persones refugiades. Aquest moviment solidari, entre altres, ens engrandeix com a ciutat

Els cristians ens veiem doblement interpel·lats per aquests fets, perquè el més desvalgut és per a nosaltres imatge de Crist, i perquè diferents grups xenòfobs, pretenent parlar en nom de la “civilització cristiana”, tenen en el punt de mira els més desvalguts.

Recordem afirmacions bàsiques de la nostra tradició:

” tot allò que fèieu a un d’aquests germans meus més petits, m’ho fèieu a mi.” (Mateu 25.40)

Déu s’apropa com un desconegut: rebutjant els que demanen la nostra ajuda, tanquem la porta a Jesús que ens busca i allarga la mà.

” era foraster, i em vau acollir” (Mateu 25.35).

Les nostres conviccions ens comprometen a acollir el proïsme que truca a la nostra porta, cercant ajuda, protecció i cura.

“Maleït el qui violi els drets de l’immigrant” (Dt 27,19)

Som cridats a defensar la vida, la dignitat i els drets dels migrants, sol·licitants d’asil, minories ètniques i religioses i els que són perseguits i marginats.

L’exemple del bon samarità, que no passa de llarg davant el desvalgut, se’ns fa present dia a dia, en els que sense preocupar-se de les conseqüències legals, garanteixen el socors humanitari a la Mediterrània, o als passos fronterers.

 Per això

Amb la mirada posada en els prop de 65 milions de refugiats i persones desplaçades, que enfrontant-se a un futur desconegut, fugen de la guerra, la persecució i la fam sovint lluitant amb la por, la inseguretat i el dol, a més de la manca de les necessitats bàsiques com l’aliment i abric.

Refermem, un cop més que no hi ha estrangers a la casa de Déu

Censurem les polítiques migratòries basades en la seguretat i el control de fronteres, per sobre els aspectes humanitaris i socials, convertint les tanques i les aigües del Mediterrani en espais de mort, patiment i vulneració de drets, en lloc de transformar-los en una oportunitat per a l’acollida i l’hospitalitat

Diem no a les devolucions de migrants realitzades sense les garanties establertes, ni verificar les seves circumstàncies personals.

Reclamem coratge polític per acabar amb el llimbs legals que afecten a un nombre creixent de menors immigrants no acompanyats, al temps que denunciem la resistència a mobilitzar els recursos indispensables per a l’acollida al nostre país i per a l’Ajuda Oficial al Desenvolupament.

Rebutgem l’escandalosa política de braços plegats per la qual s’abandona a la seva sort en aigües internacionals a aquells que auxilien embarcacions amb migrants a punt de naufragar.

Diem rotundament no a les irresponsables declaracions públiques en contra de les persones migrants, que, amb un perillós accent discriminatori, racista i xenòfob, pretenen obtenir suport electoral difonent falsos rumors i prejudicis que només busquen estigmatitzar a l’altre i intoxicar la convivència social i les relacions en els nostres barris.

Més encara quan es fa en nom del que en diuen “civilització cristiana”: No en el nostre nom!

—————–

Fòrum cristià.

Cristians (catòlics i evangèlics), de diferents esglésies de la ciutat