El repte de les migracions i dels refugiats, a debat

El repte de les migracions i dels refugiats, a debat
Una taula rodona organitzada pel Fòrum cristià de L’H
(noticia publicada a lhdigital)

El Centre Cultural metropolità Tecla Sala ha acollit una taula rodona i un col.loqui sobre el fet migratori i les darreres crisis dels refugiats. La visió de diferents esglésies i de la Creu Roja ha servit per veure com es treballa aquest fenomen a L’H.

Des de la vessant de les entitats religioses, han intervingut Jaume Llena, de l’Aliança Evangèlica, i M. Carmen de la Fuente, de la Fundació Migrastudium del servei Jesuïta a Migrants.

Jaume Llena s’ha referit a la necessitat de “crear un teixit associatiu per acollir als refugiats no només per donar resposta a les seves necessitats físiques sinó també de relació”

De la seva banda, M. Carmen de la Fuente, ha afirmat que “cal posar-se en la pell de l’altre i facilitar els recursos per poder fer una bona acollida. Els refugiats han de poder exercir els seus drets i crear un projecte de vida”.

Des de l’Assemblea local de la Creu Roja de L’H, es posa a disposició de les escoles un programa de sensibilització amb iniciatives com un joc de rol, a partir dels 16 anys, contes, titelles o programes de formació ocupacional. El seu vicepresident, Jesús Solores, assegura que “el repte és la sensibilització”. L’any passat, la Creu Roja de la ciutat va acompanyar a unes 240 persones refugiades i en el que portem d’any, una quarantena.