El Fòrum l’Hospitalet impulsa de diverses maneres la visibilitat i implicació de la diversitat religiosa en la vida ciutadana.
Ara, afavorint que al recompte de persones sense llar a l’Hospitalet, a més de la Creu Roja i entitats de l’àmbit catòlic (Fundació la Vinya, Càritas, parròquies), participessin també esglésies evangèliques de la ciutat.
Aquest és el testimoni d’un d’aquests participants
La nit del 19 al 20 de maig diversos integrants de les esglésies evangèliques de la ciutat, vam tenir l’oportunitat de col·laborar, junt amb companys d’altres entitats, en la realització del primer recompte de persones sense llar a la nostra ciutat. Tot i que es tractava de la primera ocasió en que es desenvolupava l’experiència a l’Hospitalet, l’organització i el desenvolupament van ser excel·lents i traslladem a l’equip motor la nostra més sincera felicitació.
Tot i així, aquesta no és una acció finalista, sinó l’inici de tota una tasca de sensibilització i visibilitat d’una realitat que cap societat que es defineixi com de dret i democràtica pot permetre que es doni en el seu si.
No es tracta aquí de fer palesos pels nostres actes, els requeriments cristians que vam rebre del nostre mestre Jesús: d’amor, misericòrdia i empatia portada a l’extrem d’estimar a proïsme com a nosaltres mateixos. Aquesta es la nostra personal i profunda motivació com a cristians. Del que aquí es tracta, es de aixecar entre tots el principi de la dignitat humana que consagra tot el dret internacional humanitari, de que tota persona té dret a tenir un sostre i totes les oportunitats possibles per tal de sostenir una existència autònoma i viable des de tots els punts de vista.
Es tracta de constrènyer a les nostres autoritats per tal de que les decisions econòmiques i estratègiques de les nostres administracions, es comprometin de manera efectiva en que allò que declaren la: Declaració Universal dels drets humans, la Declaració del Parlament de Catalunya i la Moció aprovada pel Ple de l’Ajuntament el novembre de 2019, es tradueixi en mesures efectives i dotades pressupostàriament per tal de que el problema desaparegui de la nostre realitat ciutadana i de país.
L’objectiu no es fàcil ni breu en el temps, però es tracta d’una tasca que devem a aquesta societat. Mestre avancem cap a l’objectiu tindrem la joiosa i reconfortant experiència de la trobada amb tota aquella gent amb que vam compartir al primer recompte i que, cristians o no, pel seu compromís amb el proïsme, fan palesa, pels que creiem en Deu, la presencia la presencia del Regne de Deu en aquest mon.
Fins aviat companys.
Benjamín García
Diaca de l’Església Evangèlica Baptista de la Torrassa