Festa en honor del fundador del Sikhisme, al Raval

El 16 de Novembre vam ser invitats a participar a la festa de la comunitat Sikh de Barcelona i L’Hospitalet.
Festa, devoció, memòria, menjar compartit…



Informació a BTV:

La comunitat sikh de Barcelona ha celebrat la creació del Khalsa, també coneguda com la festa del baptisme, amb una processó pels carrers del Raval. L’acte s’ha consolidat com una cita clau en la integració de les diferents cultures i religions que conviuen a la ciutat, especialment la del sikhisme, que té 23 milions de seguidors arreu del món.

L’acte s’ha obert amb el Mulmantar i els cants de Kirtan, seguits per la processió Nagar Kirtan en què músics, malabaristes, purificadores i guardians han introduït la carrossa. Els guardians han lluït els kirpans, una mena d’espases, i han fet diverses demostracions de lluita al capdavant. La resta de la comunitat ha anat seguint la carrossa al ritme de la música.

Seguint amb la tradició, s’ha donat el Langar, la cuina de la comunitat, amb la qual s’han servit plats típics, peces de fruita i beguda als participants i curiosos de forma gratuïta. L’acte s’ha tancat amb una pregària i una cerimònia d’agraïments a les figures més representatives de la comunitat, i a aquelles persones que fomenten la unió del sikhisme amb la cultura barcelonina.