Trobada del Fòrum Interreligiós per celebrar el Nadal

(Noticia als mitjans de comunicació de l’Hospitalet)
Format per entitats de diferents religions de la ciutat

Celebrar el Nadal des de la diversitat de conviccions i confessions. Harmonia, pau i cordialitat per celebrar les festes nadalenques d’una forma festiva i amb un record especial per als refugiats. Aquest és l’objectiu del Fòrum Interreligiós de la ciutat que dilluns va fer un acte obert a la Torrassa.
L’antic Cinema Romero, nou equipament municipal de lleure, ha acollit la Segona Trobada del Fòrum Interreligiós de L’Hospitalet. En un món i una època on hi ha terroristes i criminals que asseguren matar en nom de determinades religions, es vol que la pau, el coneixement mutu i la diversitat ben entesa es donin la mà en el temps de Nadal.

Diverses confessions i tradicions religioses, conviccions, pensaments s’han trobat en un ambient de fraternitat per celebrar el Nadal. Des de fa tres anys, el Fòrum Interreligiós vol apropar a la ciutadania les diferents creences que existeixen a la ciutat per tenir una acollida mútua. Enguany ha augmentat la participació, ja que hi han assistit musulmans, cristians, jueus i Brhama Kumaris (una religió de la Índia que barreja induisme i budisme).

Dilluns, a l’Antic Cinema Romero es va celebrar una pregària interreligiosa que va recordar els refugiats que arriben a Europa fugint de les guerres. Molts ni tan sols han arribat i han perdut la vida a la Mediterrania. Després, es va fer un àpat amb una mostra gastronònimica de les diferents cultures participants.

Joan Camós, historiador i membre del Centre d’Estudis de L’Hospitalet (una de les entitats que forma el Fòrum i on aquest té la seu) explica que des de fa tres anys el fòrum s’ha anat ampliant amb la coneixença de diverses comunitats i tradicions religioses a la ciutat. “Ara fa un any ens van trobar per Nadal i vam fer una primera festa de pau i estimació que enguany hem volgut repetir”.

Camós ha afegit que la voluntat del fòrum és convidar a diferents comunitats religioses per mostrar que la pau és possible i també l’acollida. “Els refugiats fugen per la guerra i per la fam. Tenen dret a ser acollits i ser tractats com a germans”.

Camós ha lamentat les barbaritats del terrorisme com ara els assassinats a l’Àfrica, Europa i Àsia, així com les guerres de Síria, l’Afganistán o el Iemen.