Celebració del Nadal des de la diversitat de conviccions i confessions

En temps de cerca de refugi, i acollida…

Recordant els nostres orígens,

Aportant la nostra llum…

El dilluns 21 de desembre de 2015, ns hem trobat gent de diferents conviccions i confessions de l’Hospitalet de Llobregat, per celebrar i posar en valor l’acollida a l’altre; missatge tan present durant les festes del Nadal, com expressa tan bé el dibuix de Cortés.

Primer hem escoltat unes paraules, i cançons de les diferents tradicions, i després hem passat a compartir la taula i la conversa, a l’interior de l’Equipament municipal de lleure “Antic Cine Romero”

Les imatges son de membres del Fòrum, del projecte ICI / Itaca, i d’un reporter de DailyPost

Salutació en nom del Fòrum l’Hospitalet – Espai interreligiós

Sigueu benvinguts

Bona tarda

El Nadal i el seu missatge de pau es una bona ocasió per la nostra trobada

El 16 de desembre de 2014 foren assassinats mes de cent nens i nenes d’una escola d’lslamabad.
I aquest any 2015 les accions terroristes amb morts han estat també presents al nostre el món, el de tots.

Ens hem trobat aquí gent nascuda en llocs ben diferents moguts per un mateix motiu de Pau al món
I que tothom que hagi vingut fugint de la guerra o de la pobresa o de la fam trobi acollida entre la gent de l’Hospitalet.
Abans de donar la paraula a cada una de les tradicions religioses perquè posin llum on ara hi ha foscor.
Us convidem a fer tots junts uns moments de pregaria en silenci.

Des del fons del nostre cor

NADAL 2015 EMMA (6)

Brahma Kumaris

L’ intervenció nostra sera una reflexió.

NADAL 2015 DAILYDOST (20)

IMAGINA: Imaginat les diferents Religions o tradicions del Món com branques de un sol arbre.
IMAGINA: Cada branca …. diferent, però amb la seva bellesa i particularitat i cada un de nosaltres com una fulla d’aquet arbre.
Aquets dies, una de les branques esta de festa … d’aquí a poc serà un altre branca la que hi estarà, i així al cap d’un any veurem com en una branca o l’altre sempre hi ha celebració … com hauria de ser …. sempre ….
En la manera d’expressar-se les branques, tenen una paraula que es denominador comú per a totes: ACOLLlDA
La branca cristiana es la que esta de festa en aquets dies, en que es representa i simbolitza el naixement de Jesús …. però just abans d’aquet importat fet, quan Josep i Maria van arribar a Betlem, Josep el honest fuster, quan truca a la porta de la posada no va dir que volien dormir, va
dir justament el que li estava passant a Maria … va ser molt ciar.
Estava a punt de donar a llum, i no podia esperar mes …
L’hostaler en veure l’enrenou que això representaria a casa seva, els barra la porta pels nassos.
IMAGINO, el que hagués fet l’hostaler de saber qui era el que estava en el ventre de Maria .
… no canvio de tema, tant sols voldria fer un altra, reflexió o comparació del per que volen els països europeus, un registre de tots els immigrants o desplaçats que venen d’orient. .. i que estan d’una manera llastimosa escampats per Europa… esperant…
Volen un registre per veure qui son, … segons l’ofici o condició, els que interessen que passin ….. i
als altres barra’ls-hi la porta pels nassos com a Josep i Maria.

L’Hospitalet, es una Ciutat d’ acollida, on persones, de desenes i desenes de nacionalitats diferents han trobat aixopluc i també han sabut acollir a les diferents tradicions religioses que això ha comportat.
Som fulles del mateix arbre, som fills del mateix Pare Suprem, l’hi diguem Déu, Alláh, Baba, Jehobá, Shiva, etc … ens estem referint al mateix, i algun dia ens trobarem tots a Casa Seva … per que tots som germans, per tant, celebrem-ho, acollim-nos uns als altres amb amor que es el dó mes gran que ens ha donat el Pare.

OM SHANTI
Que vol dir “sóc un ésser de pau”
Moltes gràcies

Comunitat Islàmica Camí de la Pau

01 RECITAT1

surat

Surat Al-Maida Verset 110

110. He ahí, que Dios dirá: “¡Oh Jesús, hijo de María! Recuerda las bendiciones que te concedí a ti y a tu madre -como te fortalecí con la sagrada inspiración para que pudieras hablar a la gente desde la cuna y siendo adulto; y cómo te impartí la revelación y la sabiduría, incluidos la
Tora y el Evangelio; y cómo, con Mi venia! creaste de arcilla la forma, por
así decirlo, del destino [de tus seguidores], y soplaste en ella para que, con Mi venia, se convirtiera en [su] destino; y cómo curaste al ciego yal leproso, con Mi venia, y cómo resucitaste a los muertos, con Mi venia; y cómo evité que los hijos de Israel te hicieran daño cuando viniste a ellos con las pruebas claras de la verdad. y [cuando] quienes estaban empeñados en negar la verdad decían: ‘¡Esto no es sino pura magia!'”

Comunitat Jueva Progressista BetShalom

NADAL 2015 DAILYDOST (4)

La crisi deis refugiats de Síria i en altres Ilocs de la regió i d’Africa és la crisi de refugiats més greu des de la Segona Guerra Mundial.
Ens dol profundament pensar en els milions de refugiats a tot el món que han estat obligades a fugir de les seves lIars a causa de la violencia i la guerra.
Aixó no es diferent del que succera fa 2000 anys quan La familia de Jesus de Natzaret fugia per evitar que li matessin el filL Les diferents tradicions religioses que ens trobem avui aquí celebrem el naixement i la vida de Jesus, home just (tzadik) per als jueus, profeta per als musulmans, fill de Deu per als cristians, referent etic per a tots.
Ens trobem per recordar els seu lIegat. En paraules del Rabbi Abraham Joshua Heschel (1907-1972)::
” El que es necessita amb urgencia són formes en qué uns i altres ens ajudem aquí i ara, ( … ); cooperar en I’intent d’aconseguir una resurrecció de la sensibilitat, un renaixement de la consciencia, per mantenir viva l’espurna divina en les nostres animes, per fomentar I’obertura a l’esperit deis Salms, la reverencia per les paraules deis profetes, i la fidelitat al Déu viu.”

JUSTICIA
(, . .) Amarás a tu prójimo como a ti mismo. ” Vaikrá/ Levítico 19: 18

“Cuando el extranjero morare con vosotros en vuestra tierra, no le oprimiréis. Como a un natural de vosotros tendréis al extranjero que more entre vosotros, y lo amarás como a ti mismo; porque extranjeros fuisteis
en la tierra de Egipto” Vaikrá/ Levítico 19:33-34

PAZ
“Busca la paz y síguela” Salmo 34:14
“Y procurad la paz de la ciudad a la cual os hice transportar, y rogad por
ella al Señor,’ porque en su paz tendréis vosotros paz” Jeremías 29:7

PREGÁRIA PER LA PAU:
Que sigui la teva voluntat, Etern, Déu nostre, Déu deis nostres avantpassats, que les guerres i vessament de sang, es suprimeixin del món i que hi hagi al mon una gran, meravellosa i duradora pau.
I que cap nació aixequi l’ espasa contra altre nació. Deixa, Déu nostre, que no coneguem mai més els camins de la guerra!
Que tots els que habiten a la terra simplement reconeguin la veritat de les
veritats: que no hem vingut a aquest món a provocar baralles i guerra, ni a provocar odi, gelosia, ira o vessament de sang; hem vingut a aquest món només per conéixer el teu amor. BeneH siguis per sernprel.
Per tant, tingues misericordia de nosaltres, i que vingui a nosaltres el que esta escrit a la teva Escriptura: “Jo donaré pau a la terra, i dormireu sense que ningú us espanti. L’espasa mai vindrá sobre la vostra terra.
Que la justicia flueixi com I’aigua i que el s’ompli del coneixement del Omnipresent, com les aigües omplen els mars “.
Amen!

Cançons dels nens de Camí de la Pau

NADAL 2015 EMMA (9)

 

Comunitat cristiana Mare de Déu de Bellvitge

NADAL 2015 DAILYDOST (13)

Han animat a cantar junts:

per la pau

Benaurats seran els qui treballen per la pau!

 

I per acabar, la joia de compartir un pica-pica, i la conversa

NADAL 2015 ALBERT (7)

Podeu veure totes les fotos aqui