“Quan les religions conten relats sobre la pau”

El dia 6 de febrer, a les 18:30 hores, a l’auditori de Tecla Sala, el Grup Interreligiós Fòrum l’Hospitalet i l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR) vam convidar a escoltar i compartir contes sobre la pau des de tradicions religioses diferents: Gundicha Das ho va fer des de la tradició hindú, A. Wahud Sabaté des de la musulmana, i Judith Pallàs, des de la cristiana. Després vam tenir un diàleg força enriquidor
Creiem que el diàleg interreligiós, des del coneixement, la comprensió i l’entesa mútua ens farà avançar a tothom per camins de pau.

Aquest acte el teníem previst en el context de la “Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional” que es celebra cada primera setmana de febrer, però després de les barbaritats de Pakistan, Nigèria i París (per citar sols les darreres), considerem que més que mai cal mostrar que creients i no creients tenim conviccions profundes que ens fan sentir els altres com a germans.

mosaic1

Introducció
Joan Camós

Ens hem reunit per escoltar contes sobre la pau que venen de tradicions religioses diferents en el marc de la “Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional” promoguda per les Nacions Unides i que es celebra a tot el món cada primera setmana de febrer.
Aquest acte el portem a terme gràcies a l’ Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós AUDIR. Associació a la que estem vinculats.
El Fòrum l’Hospitalet vol ser un lloc de trobada de gent de les diverses religions i conviccions de la ciutat (normalment ens reunim protestants, catòlics i musulmans) amb l’objectiu de construir entre totes i tots una ciutat millor, basant-nos en el diàleg, la comprensió , l’acceptació de l’altre i la confiança . De manera que ens trobem per participar junts de les expressions comunes que ens uneixen, com és el sentir-nos germans. Volem sumar esforços per assegurar una societat que vol el pluralisme, la tolerància per camins de pau.
Ho fem com a Grup interreligiós; com a grup de treball sobre el fet religiós del Centre d’Estudis de l’Hospitalet; i com a expressió local del Fòrum Català de Teologia i Alliberament
Desgraciadament poc abans de la darrera trobada, per Nadal, s’havien assassinat a 130 nens a Pakistan, fa molt poc a Nigèria i al Shael, grups fanàtics han assassinat milers de persones. I, per la repercussió que han tingut, tots tenim presents els assassinats de fa pocs dies a París.
Dolguts per tots aquests fets però sabent que no és per la violència com es resoldrà res sinó pel diàleg, l’acollida i el reconeixement de drets iguals per a tothom. Us convidem ara fer uns instants de silenci sentint-nos solidaris amb totes les persones que desitgen un món millor, una ciutat més amable i rebutjant tota forma de violència.

Ara en Tahir i la Maria Pau ens conviden a participar en la pregària des de les respectives tradicions

Tahir recita una pregària musulmana

i la Maria Pau, una cristiana

Presentació dels relators
Josep Maria Pujol

josepmaria-1

grup

Gundicha Das (tradició hindú)

gundicha-1

A. Wadud Sabaté (tradició musulmana)

grup1

Judith Pallàs (tradició cristiana)

judit-1

 

Tot seguit van haver diferents intervencions, la darrera la del regidor de cultura, Jaume Graells.

Per acabar es va informar de la propera trobada, el dia 21 de Març, en relació amb el Fòrum Català de Teologia i Alliberament.

No photos available right now.

Please verify your settings, clear your RSS cache on the Slickr Flickr Admin page and check your Flickr feed

veure directament des de flickr