ANY 2013

Malgrat que tot sembla indicar el contrari, malgrat que tot invita al desànim, volem refermar un cop més, que un altre món és possible, i que estem convocats a construir-lo.

Creiem que a l’Hospitalet tenim prou signes d’aquest món nou, com per que ens els recordem. I creiem que és una bona idea trobar-nos, celebrar plegats el que hem vist, i donar-ne testimoni.

En aquesta ocasió ho volem fer com a creients, i ho volem fer junts, des de la diversitat d’experiències i tradicions, també amb aquells i aquelles que viuen I alliberament de la persona i dels pobles, obertes a la transcendència.

Les persones que ens hem començat a trobar, ho hem fet motivades pel que hem vist al Fòrum Social Català, al Fòrum Català de Teologia i Alliberament, als grups de diàleg interreligiós, i a tantes altres experiències similars. Però més enllà d’aquestes referències, el cert és que som molts els qui tenim experiència i desig d’espais de diàleg.

Voldríem obrir, doncs, unes hores, un espai on compartir allò que ens omple i motiva la nostra tasca. Un espai per posar en comú, amb respecte i senzillesa allò que ens empeny a transformar la societat.

Per això us proposem trobar-nos el dia 19 d’octubre de 2013, al Centre Cultural Santa Eulàlia (Carrer Santa Eulàlia 60 – plaça interior)

Un dia per compartir experiències des de la confiança, desmuntar prejudicis, i gaudir de la trobada.
Una ocasió per llegir, un cop més, la vida i els fets des dels ulls dels empobrits, el gran referent i clau interpretativa d’on neix l’esperança en un altre món possible.
Un dia per aprendre de les diferents opcions religioses i humanistes des de la voluntat de dialogar, des de la igualtat, la tolerància i el respecte, superant els sectarismes, fanatismes i autoritarismes.

Tant de bo aquesta trobada contribueixi a eixamplar camins de confiança i reciprocitat:

  • En el si dels nostres col·lectius, ajudant-nos a trencar barreres i incomprensions; ajudant-nos a retrobar el nostre lloc en el si d’una societat laica; i ajudant-nos a avançar vers unes formes de discurs, espiritualitat, culte i organització que afavoreixin la llibertat i la dignitat de les persones.
  • En el si de la vida ciutadana, fent possible la comprensió de l’experiència creient com una aportació positiva a la construcció de la ciutat, l’alliberament de les persones, i a la transformació de les estructures socials injustes.