La comunitat musulmana celebra l’Iftar al Parc de la Marquesa

(digital-h 10/07/2015)

És el trencament del dejú durant el Ramadà
El grup interreligiós Forum L’H i la comunitat de religió musulmana ha organitzat al Parc de la Marquesa un acte públic entorn l’Iftar, quan els fidels musulmans trenquen el dejú durant el Ramadà. Es vol apropar aquest fet religiós a tots els veïns del barri i trencar fronteres culturals i religioses.

Al Parc de la Marquesa, s’han trobat veïns de diferents orígens i religions per compartir el moment en què es trenca el ramada i es poden començar a tastar diferents plats. Precisament , algunes de les famílies de la ciutat han portat els plats que han cuinat perquè qui ho vulgui els pugui tastar.

Per a la comunitat musulmana l’Iftar és un moment molt important i segons el president del Grup Interreligiós Fòrum L’H, Josep Maria Pujol, “han volgut fer-ho de forma pública per fer visible la diversitat de la tradició religiosa de la ciutat. Actes com aquest són importants per establir lligams i afavorir la convivència, es trenquen pors causades pel desconeixement de les costums”.

Un dels membres fundador del grup Intereligiós explica que “fa temps que volíem organitzar un acte com aquest perquè és un pas molt important per a al nostra integració, per entendre’ns entre els veïns. De vegades, hi ha moltes inquietuds per desconeixement i com que els veïns em preguntaven, vam pensar que seria una bona idea organitzar aquest acte”.

La Sumaria Tahir ha estat una de les cuineres d’aquesta trobada. Ha preparat uns 60 plats d’ arròs amb pollastre i explica “ha agradat molt a tothom. És molt important que tots participem”.

D’altres veïns de la ciutat no s’han volgut perdre aquesta ocasió i l’Antònia Vallés assegurava que “tot està molt bo, encara quer alguns plats piquen una mica. És una iniciativa molt positiva perquè tots ens entenguem més, tenint en compte el que passa al món”. L’Albert Marín ha afegit que “s’han de trencar barreres entre les religions i les cultures. Aquestes trobades ens ajuden a conviure i a no veure’ns coma a estranys”. Finalment, una altre veïna, l’Esperanza Sánchez opina que “és molt bo que s’obrin aquestes practiques religioses a la gent del barri perquè ens coneguem millor i es perdi la desconfiança i hagi una millor convivència”.